Primeri Samogradnje Solarnog Grejanja


NAPRAVITE VAŠ SOLARNI PANEL, POŠALJITE NAM FOTOGRAFIJE I KRATAK OPIS, A MI ĆEMO IH OBJAVITI!

Solarni web sajt www.energija.tk je nastao početkom avgusta 2010. Iako svakodnevno dobijamo veliki broj emailova i pitanja zainteresovanih posetilaca, nismo očekivali da će se neko odvažiti i napraviti solarni grejač tek mesec dana nakon publikovanja uputstva za izradu solarnih panela po principu uradi sam.
Autori jednog prvih solarnog grejača izradjenog prema uputstvu sa našeg sajta su dvojica entuzijasta iz Zagreba, koji su nakon 15 ispijenih piva spontano odlučili da korisno upotrebe prazne limenke i naprave mini prototip solarnog kolektora!

Mini Solarni kolektor od limenki i kartona

Pogledajte slike ovog izuzetno jednostavnog i jeftinog mini solarnog kolektora napravljenog od 15 limenki piva, komada pleksiglasa, nekoliko kartonskih kutija za POS terminale i PC kulera:

Solarno grejanje od limenki, kartona i PC kulera

Kao što možete videti, ovaj minijaturni solarni panel je uspeo da ugreje vazduh na 88 ° C nakon samo pola sata na suncu! Zamislite koliko grejnu snagu možete dobiti iz solarnog kolektora standardne veličine koji ceo dan stoji izložen suncu...

Mini Solarni grejac od pleksiglasa, limenki i kartonske kutije

Za korišćenje solarne energije nije preduslov da živite u tropskom podneblju sa surovim suncem. Naprotiv, solarni paneli rade i po oblačnom vremenu. Dovoljno je da ima svetla, naravno, što više sunca - više energije možemo dobiti.

Pogledajte naše projekte i uputstva za samogradnju jeftinih solarnih panela i vetrogeneratora.

PRETRAŽITE OSTALE URADI SAM PROJEKTE > Unesite reči za pretragu i kliknite na "Search":

Custom Search

By

Pošaljite nam slike vašeg solarnog grejača od limenki, rado ćemo ih objaviti na ovoj stranici.
FREEonPLATE.com - Projekti URADI SAM, solarni paneli, vetrogenratori