Video Zapisi: Rad Solarnih Panela od Limenki


Za korišćenje solarne energije nije preduslov da živite u tropskom podneblju sa surovim suncem. Naprotiv, solarni paneli rade i po oblačnom vremenu. Dovoljno je da ima svetla, naravno, što više svetla - više energije možemo dobiti. Solarna energija se još uvek najčešće koristi kao dopunska, mada implementacijom sistema za akumuliranje ove energije, može da bude i osnovna.

Prvi video prikazuje kako solarni paneli od limenki funkcionišu u praksi. Po vedrom vremenu, izlazna temperatura solarnog kolektora je vrlo brzo prešla iznad +72°C.

Sledeći klip prikazuje pripremu i način obrade gornjeg dela limenki za solarni panel. OBAVEZNO koristiti zaštitne rukavice i naočare! Poklopac limenke odseći pomoæu najobičnijeg otvarača za konzerve, a zatim poklopac PAŽLJIVO izvaditi iz limenke:

Naredni video klipovi prikazuju "uradi sam" pripremu i bušenje donjeg dela limenki od kojih ćemo konstruisati solarni kolektor za grejanje kuće, a zatim i proces lepljenja. OBAVEZNO koristiti zaštitne rukavice i naočare! Specijalnim alatom PAŽLJIVO probiti donji deo limenke, a zatim proširiti otvor do maksimalno 1/3 prečnika gornjeg otvora limenke. Sam oblik ovako napravljenog otvora na dnu limenke pospešuje turbulentno kretanje vazduha čime se obezbedjuje efikasniji prenos toplote sa zidova limenki na vazduh koji kroz njih struji. Umesto specijalnog alata možete koristiti i veći zvezdasti šrafciger. Limenke za solarni kolektor namazati visokotemperaturnim silikonom, zatim slagati limenke jednu na drugu. Poredjane limenke postaviti u poseban šablon i ostaviti ih da se suše 24h pre montiranja u kućište solarnog panela:

Pogledajte na koji način Jim Meaney, izumitelj solarnog kolektora od limenki i vlasnik kompanije cansolair inc. komercijalno proizvodi ovakve panele:

PRETRAŽITE OSTALE URADI SAM PROJEKTE > Unesite reči za pretragu i kliknite na "Search":

Custom Search

Implementacija rešenja i slike
by Mladen   (Proka pronalazač)

02. decembar 2009.

Tekst, slike, web dizajn, SEO
By
07. avgust 2010.

Web hosting by KAJSIJA

Podeli |
FREEonPLATE.com - Projekti URADI SAM, solarni paneli, vetrogenratori

Podeli