Samogradnja Solarnog Grejanja za Kamp Prikolicu


NAPRAVITE VAŠ SOLARNI PANEL, POŠALJITE NAM FOTOGRAFIJE I KRATAK OPIS, A MI ĆEMO IH OBJAVITI!

Autori jednog od prvih solarnog grejača izrađenog 2010. godine prema uputstvu sa našeg sajta su dvojica entuzijasta iz Zagreba, koji su nakon 15 ispijenih piva spontano odlučili da korisno upotrebe prazne limenke i naprave solarni kolektor za kamp kućicu!

Iako svakodnevno dobijamo veliki broj emailova i pitanja zainteresovanih posetilaca, nismo očekivali da će se neko odvažiti i napraviti solarni grejač tek mesec dana nakon publikovanja uputstva za izradu solarnih panela po principu uradi sam.

Mini Solarni kolektor od limenki i kartona

Pogledajte slike ovog izuzetno jednostavnog i jeftinog mini solarnog kolektora za kamp prikolicu napravljenog od 15 limenki piva, komada pleksiglasa, nekoliko kartonskih kutija za POS terminale i PC kulera:

Solarno grejanje od limenki, kartona i PC kulera

Kao što možete videti, minijaturni solarni panel je uspeo da ugreje vazduh na 88 ° C nakon samo pola sata na suncu! Ovako jednostavan solarni grejač je izuzetno pogodan za kampere koji žele da opreme svoju kamp prikolicu nečim korisnim. Zamislite koliku tek grejnu snagu možete dobiti iz solarnog kolektora standardne veličine koji je po ceo dan izložen suncu...

Mini Solarni grejac od pleksiglasa, limenki i kartonske kutije

Za korišćenje solarne energije nije preduslov da živite u tropskom podneblju sa surovim suncem. Naprotiv, solarni paneli rade i po oblačnom vremenu. Dovoljno je da ima svetla, naravno, što više sunca - više energije možemo dobiti.

Pogledajte naše projekte i uputstva za samogradnju jeftinih solarnih panela i vetrogeneratora.

PRETRAŽITE OSTALE URADI SAM PROJEKTE > Unesite reči za pretragu i kliknite na "Search":

Custom Search

Tekst, slike, web dizajn, SEO
by
07. avgust 2010.

Web hosting by KAJSIJA

FREEonPLATE.com - Projekti URADI SAM, solarni paneli, vetrogenratori

Podeli